Domännamn

• Allmän information om domäner och dns   ( 10 Artiklar )
    Här hittar du frågor och svar rörande domäner och DNS
  • Byta ägare på domän   ( 7 Artiklar )
    Ett ägarbyte av en domän gör man för att ändra faktureringskontakt och information som visas i WHOIS-registret. Detta medför en kostnad som är lika med ett års förnyelse av domännamnet (på samma sätt som vid en transfer).
  • Flytta domän (registrartransfer)   ( 7 Artiklar )
    En domäntransfer innebär att man flyttar över administration och fakturering från en leverantör till en annan (i detta fallet till oss). En transfer av en domän medför i de flesta fall att domänen förnyas ytterligare ett år och en förnyelseavgift kommer debiteras till er. (priser enligt information på webbsidan)
  • Peka om domän   ( 7 Artiklar )
    En ompekning innebär att man ändrar namnserveradresserna som ligger inlagd för domänen i fråga, mot nya (i detta fallet våra). Det medför då att domännamnet kan börja hanteras av våra webb/mailservrar och ditt konto hos oss kommer bli kopplat till domännamnet.

DNS servrar lagrar värdena för en domän efter att dom sökt reda på dom så den DNS servern du använder kan exempelvis ha dom gamla värdena för en domän lagrade i minnet.

Det kan ta upp till 24-48 timmar innan ändringarna slår igenom på alla DNS servrar.