Kom igång

Här finns tips på dom vanligaste sakerna du behöver göra när du startat ett nytt konto.

1. Peka om din domän till Space2u
2. Skapa dina e-postadresser
3. Ladda upp filerna för din hemsida

1. Peka om din domän till Space2u

Om du redan har en befintlig domän hos en annan leverantör så finns det 2 alternativ. Det ena är att du kan välja att ha kvar domänen hos nuvarande leverantör, du ändrar då dnsservrarna på din domän till:
  • ns3.space2u.com
  • ns4.space2u.com
Det andra alternativet är att du byter till Space2u som registrar för din domän, det kan vara bekvämt för dig att samla allt hos en leverantör och därmed bara behöva kontakta ett företag ang din webb. För att göra detta så begär du ut en auktorisationskod för din domän från din nuvarande leverantör (kan även kallas auth-id), hur du gör detta skiljer sig väldigt mycket mellan olika leverantörer, det lättaste sättet att ta reda på hur man gör är att kontakta deras support.

När du fått din auktorisationskod loggar du in i kontrollpanelen och klickar på "Domänhanteraren" -> "Byt registrar". Där anger du ditt domännamn samt din kod. Överföringen av din domän har nu påbörjats.

2. Skapa dina e-postadresser

Dina e-postadress skapar du genom att logga in i kontrollpanelen här med det kontonamn och lösenord som du fick i mailet när du tecknade ditt konto. Om du har tappat bort dessa uppgifter kan du begära ut nya här. När du loggat in i kontrollpanelen klickar du sedan på E-post och därefter e-postadmin. Nu är du inne i panelen där man skapar e-postadresser, för att lägga till en ny e-postadress klickar du på knappen "Utfört" på raden "Skapa nytt POP3/IMAP konto". Ange vad du vill att din e-postadress ska vara och ange ett lösenord, du kan själv välja om du vill hitta på ett eget lösenord eller om du vill använda vårt förslag.